Hídmérleg hitelesítés és hídmérleg szerviz

Hídmérleg - Gyártóművi hitelesítés

Cégünk jogosult hídmérleg gyártóművi hitelesítésre, ami azt jelenti, hogy az általunk gyártott, telepített és RINSTRUM műszerezettséggel ellátott hídmérlegek első, forgalombahelyezéskori hitelesítését mi magunk végezhetjük fel a RINSTRUM GmbH. felhatalmazása alapján. Ennek előnye, hogy a hitelesítés rugalmasabban – gyakorlatilag bármikor - elvégezhető, a hídmérleghez kapcsolódó építészeti munkák állapotától függően akár már a telepítés napján is.

Hídmérleg - Időszakos hitelesítés

Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint a kereskedelmi forgalomba kerülő áruk mérésére használt mérlegeket kettő évente kell hitelesíttetni. A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH, régebben: OMH) és cégünk közti együttműködési szerződés alapján készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére hídmérlegeik hitelesítésének megszervezésében. Előzetesen felmérjük a hídmérleg állapotát, ha szükséges kicseréljük a megrongálódott, elrozsdásodott alkatrészeket, megmérjük a cellák működőképességét, ellenőrizzük a műszert, tehát felkészítjük a mérleget a hitelesítésre. Egyeztetjük a hitelesítés napját az adott megye hivatalával, biztosítjuk az etalonsúlyt és műszerész munkatársunk segítségével szakszerű segítséget nyújtunk a hitelesítés gyors, probléma nélküli lefolytatásához.

Egyéb mérlegek időszakos hitelesítése

A hídmérlegekhez hasonlóan minden más típusú mérleg hitelesíttetését vállaljuk, az esetek egy részében a helyszínen nézzük át, javítjuk és hitelesíttetjük a mérleget, de a gyakorlat inkább az, hogy a mérleget beszállítjuk vagy átvesszük műhelyünkben, ahol aztán kollégáink elvégzik a szükséges munkálatokat és a mérleget hitelesítve adjuk vagy szállítjuk vissza.

Kalibrálás

Azokat a mérlegeket, amelyeket nem lehet hitelesíttetni, mégis szükség van rá, hogy tudjuk mennyire pontosak, illetve még nem jött el az időközi hitelesítés ideje, de valamiért szeretnék ellenőrizni a mérleg pontosságát, ún. kalibrálással ellenőrizzük. E folyamat lényege ugyanaz mint a hitelesítésé, a kalibrálás ugyanúgy hiteles etalonsúlyokkal történik, de a végén nem MKEH által kiadott hitelesítési bizonyítványt kap az ügyfél, hanem cégünk szakembere által elkészített kalibrálási jegyzőkönyvet. Természetesen ez a dokumentum csak a mérleg tulajdonosának ad információt, az ezen a mérlegen mért termékek kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek!

MKEH által végzett kalibrálás

Lehetőség van arra is, hogy a mérleg kalibrálását a Mérésügyi Hivatal szakértő munkatársa végezze el, ennek megszervezését is szívesen vállaljuk.

Hídmérleg szerviz és egyéb mérlegek szervizelése

Vállaljuk mindennemű mérleg (hídmérleg, állatmérleg, raktári mérleg, asztali mérleg, felsőpályás mérleg, tartálymérleg stb.) javítását, szervizelését is, a hitelesítéshez hasonlóan a helyszínen, kiszállással vagy kisebb, hordozható mérlegek esetén műhelyünkben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a mérleg valamely fő egysége kicserélésre, megbontásra kerül, a mérleg újrahitelesíttetésére lehet szükség.

Amennyiben tehát javíttatni, hitelesíttetni, kalibráltatni szeretné mérlegét, forduljon hozzánk bizalommal, a kapcsolat menüpontban felsorolt elérhetőségeink bármelyikén.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az MKEH munkatársai szoros időbeosztás szerint dolgoznak, így a mérleg hitelességének lejárata előtt 2-4 héttel már szükség van a hitelesítés megszervezésének elindítására.

Hídmérleg hitelesítés és hídmérleg szerviz
Hídmérleg hitelesítés és hídmérleg szerviz
Hídmérleg hitelesítés
Hídmérleg gyártás és szervíz
Hídmérleg szerviz autónk