Hitelesítés, szerviz

1.) Hídmérleg - Gyártóművi hitelesítés

Cégünk jogosult gyártóművi hitelesítésre, ami azt jelenti, hogy az általunk gyártott, telepített és RINSTRUM műszerezettséggel ellátott hídmérlegek első, forgalomba helyezéskori hitelesítését mi magunk végezhetjük el a RINSTRUM GmbH. felhatalmazása alapján. Ennek előnye, hogy a hitelesítés rugalmasabban –gyakorlatilag bármikor - elvégezhető, a hídmérleghez kapcsolódó építészeti munkák állapotától függően akár már a telepítés napján is.

2.) Hídmérleg - Időszakos hitelesítés

Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint a kereskedelmi forgalomba kerülő áruk mérésére használt mérlegeket kettő évente kell hitelesíttetni. A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH, régebben: OMH) és cégünk közti együttműködési szerződés alapján készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére hídmérlegeik hitelesítésének megszervezésében. Előzetesen felmérjük a hídmérleg állapotát, ha szükséges kicseréljük a megrongálódott, elrozsdásodott alkatrészeket, megmérjük a cellák működőképességét, ellenőrizzük a műszert, tehát felkészítjük a mérleget a hitelesítésre. Egyeztetjük a hitelesítés napját az adott megye hivatalával, biztosítjuk az etalonsúlyt és műszerész munkatársunk segítségével szakszerű segítséget nyújtunk a hitelesítés gyors, probléma nélküli lefolytatásához.

3.) Egyéb mérlegek időszakos hitelesítése

A hídmérlegekhez hasonlóan minden más típusú mérleg hitelesíttetését vállaljuk, az esetek egy részében a helyszínen nézzük át, javítjuk és hitelesíttetjük a mérleget, de a gyakorlat inkább az, hogy a mérleget beszállítjuk vagy átvesszük műhelyünkben, ahol aztán kollégáink elvégzik a szükséges munkálatokat és a mérleget hitelesítve adjuk vagy szállítjuk vissza.

4.) Kalibrálás

Azokat a mérlegeket, amelyeket nem lehet hitelesíttetni, mégis szükség van rá, hogy tudjuk mennyire pontosak, illetve még nem jött el az időközi hitelesítés ideje, de valamiért szeretnék ellenőrizni a mérleg pontosságát, ún. kalibrálással ellenőrizzük. E folyamat lényege ugyanaz, mint a hitelesítésé, a kalibrálás ugyanúgy hiteles etalonsúlyokkal történik, de a végén nem MKEH által kiadott hitelesítési bizonyítványt kap az ügyfél, hanem cégünk szakembere által elkészített kalibrálási jegyzőkönyvet. Természetesen ez a dokumentum csak a mérleg tulajdonosának ad információt, az ezen a mérlegen mért termékek kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek!

5.) Szervizelés

Vállaljuk mindennemű mérleg (hídmérleg, állatmérleg, raktári mérleg, asztali mérleg, felsőpályás mérleg, tartálymérleg stb.) javítását, szervizelését is, a hitelesítéshez hasonlóan a helyszínen, kiszállással vagy kisebb, hordozható mérlegek esetén műhelyünkben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a mérleg valamely fő egysége kicserélésre, megbontásra kerül, a mérleg újrahitelesíttetésére lehet szükség.Amennyiben tehát javíttatni, hitelesíttetni, kalibráltatni szeretné mérlegét, forduljon hozzánk bizalommal, a kapcsolat menüpontban felsorolt elérhetőségeink bármelyikén. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az MKEH munkatársai szoros időbeosztás szerint dolgoznak, így a mérleg hitelességének lejárata előtt legalább 4 héttel már szükség van a hitelesítés megszervezésének elindítására.